Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
Czytali temat:
Marek Budzelewski (3174 niezalogowanych)
46 Postów
cezary cezar
(cezary25cezary)
Nowicjusz
"A teraz jest Mi trudno... wracać do tego... SYFU...
---
TAK ...tak ...
-do syfu... w sensie organizacji pracy ...
-do syfu ... w sensie szacunku do Mojej Osobistej pracy...
-do syfu ... w sensie ...ogólnego sensu i bezsensu ...
---
Ot ...zobaczyłem inny styl pracy i podejścia do człowieka... dlatego trudno jest Mi to teraz ot tak zostawić ..."

to jak najbardziej potrafię zrozumieć i uszanować. sam mam obawy czy powrót do Polski nie będzie dla mnie zderzeniem ambicji z rzeczywistością.

ps jasta, widzisz? da się napisać konkretnie, krytycznie a jednak bez wylewania żółci?...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
46 Postów
cezary cezar
(cezary25cezary)
Nowicjusz
jasta102 napisał:
cezary25cezary napisał:
heheh no tak. problemem są wszyscy Ci którzy nie umieją czytać Twoich tekstów i wypowiedzi..

a może problemem jest sposób ich pisania? to, że nie znasz podstaw logiki (nauki) i nie używasz poprawnie interpunkcji wypacza Twoje posty

no faktycznie
retoryki dali radę Cię nauczyć
logiki nie opanujesz nigdy

nie odwracaj kota ogonem
ewentualnie nie krzycz- łap złodzieja, trzymając cudzy portfel w kieszeni
fachurra od logiki się odnalazł

najmniej groźny jest ten pies co najwięcej szczeka. tak właśnie z Tobą jest Jasta.. krzyczysz żeby krzyczeć a nic z tego nie wynika. ot takie ujadanie psa zza bramy. co to nic nie robi tylko sąsiadów drażni. udanego dnia
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
cezary25cezary napisał:
"A teraz jest Mi trudno... wracać do tego... SYFU...
---
TAK ...tak ...
-do syfu...
-do syfu ...
-do syfu ...
---
Ot ...

ps jasta, widzisz? da się napisać konkretnie, krytycznie a jednak bez wylewania żółci?...

lecz siem mendrku
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
46 Postów
cezary cezar
(cezary25cezary)
Nowicjusz
widzisz, taki zawsze jesteś cwany kiedy ktoś przychodzi z problemem albo czegoś próbuje się dowiedzieć. tak lubisz wtedy wytykać każdemu jego "polactwo". teraz powinieneś sobie uświadomić, że jest tu ogrom ludzi, którzy gdyby tylko chcieli zagięli by Cię w każdej rozmowie. więc miej świadomość tego, że zawsze znajdzie się większy cwaniak/mądrala/żartowniś od Ciebie. trochę pokory burku.

teraz możesz sobie wypisywać co chcesz, bo ja kończę tą rozmowę.

ps spróbuj coś z tej lekcji wyciągnąć. z pożytkiem dla siebie i Nas wszystkich
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
nie skończysz kundelku
zawsze będziesz tu zaglądał
i się przebierał
a tak na marginesie to kto Ciebie utwierdził w wysokim o sobie mniemaniu?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
155 Postów

(Motyl)
Stały Bywalec
Nie bardzo zgadzam się że lepsze opony powinno zakładać się na tylnią oś. Podczas hamowania nacisk jest większy na przednią oś zakładając że silnik mamy z przodu tył jest lekki więc tylnia oś nie jest tak skuteczna jak przednia. Poza tym każdy wie że w poślizgu hamulec to najgorsze rozwiązanie auto wyprowdza się umiejętnie gazem. Prosty przykład dlaczego hamuje się przed zakrętem a na samym łuku powinno trzymać się nogę na gazie? Tak mnie uczyli i tak uratowałem siebie i auto juz trzy razy. Co z tego że tył będzie się trzymał drogi kiedy przód na skręconych kołach pojedzie prosto?
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
Dlaczego lepsze opony montujemy z tyłu, a nie z przodu?

Z czasów, kiedy powszechnie używano opon dętkowych pozostało przekonanie, że lepsze opony powinniśmy montować na oś przednią, aby uchronić pojazd przez ściągnięciem do rowu w przypadku przebicia opony. Przebicie opony, a w konsekwencji dętki powodowało gwałtowne ujście powietrza i mogło doprowadzić do wypadku. Obecnie używane opony bezdętkowe są bezpieczniejsze. W przypadku przebicia opony powietrze schodzi z niej łagodniej. Często nieświadomi jej przebicia jeździmy z gwoździem w oponie przez dłuższy czas nie odnotowując ubytku ciśnienia.
nie przejmuj się
i tak nie masz racji
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1672 Posty
Moscisław taki tam
(marianek)
Maniak
jest masa artystów, co to zęby zjedli na oponach

Janek, a czemu tylko 2 szt?
Piszesz,ze opony i hamulce to podstawa w aucie?

A sam zakładasz 2 szt i smarujesz klocki,zeby na dłuzej starczyły?

ja posune sie dalej > załóze sobie zimówke tylko na zapas, tak w razie "W"

PS: Najlepsi są ci, co twierdza,ze mają opony.....uniwersalne : ))))

hehhehehehhehehehehehe, tzn. pół opony mają z innej gumy, a drugie pół z innej.....
albo mają inteligentne opony, które same dostosowują sie do panujących warunków.....

szukam takich opon,ale ni chu.... nie moge znależć.....
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
26 Postów
Krzysztof .
(blitz)
Wiking
Jasta no zycze ci powodzenia jak na tych zuzytych oponach z przodu bedziesz chcial wjechac na jakis stromy podjazd w zimie przez kopny snieg.(oczywiscie mowa o FWD). Jak masz zuzyte opony z tylu to bedzie po prostu jezdzil wolniej na zakretach, zeby ci tylem nie zarzucilo.

Jeszcze bezpieczniej by bylo jakby wszyscy jezdzili autami z napedem 4x4 to bys mial dopiero kontrole nad pojazdem podczas wpadniecia w poslizg. Tylko ze nie tedy droga. Podstawa jest dostosowanie predkosci do mozliwosci samochodu i panujacych warunkow na drodze.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
91 Postów

(Sykepleier84)
Początkujący
to forum bez jasty i marianka73 by nie isnialo. To oni dodaja kolorku dla barwnych wypowiedzi. Chlopaki czasem mam chec dolaczyc do was w pisaniu, mozecie poczytac moje posty o byciu platnikiem- to wtedy nabralem slawy a damska czesc forum znienawidzila mie za prawde, a ogladalnosc byla ponad 7 tys . Trzymam za was kciuki panowie, i uwazam ze jestescie wzorcami do nasladowania
z wyrazami szacunku
sykepleier84
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok